Gul ögonvita 1177

Hepatit A – 1177

19 dec. 2022 — Det är vanligt att nyfödda barn får gulsot. Det innebär att huden och ögonvitorna blir gula. För de allra flesta går det över av sig själv inom …

Hepatit A är en inflammation i levern som orsakas av ett virus.

Gulsot hos nyfödda – 1177

Ögonvitan blir röd och irriterad. Ögat blir svullet. Det kan kännas som om det skaver i ögat. Du har ofta röda och rinnande ögon i några dagar innan det börjar …

Ögoninflammation – 1177

29 mars 2022 — Du får till exempel de symtom som kallas för gulsot när levern inte kan utsöndra ett gulfärgat ämne som kallas bilirubin. Det är de höga …

Levercirros – skrumplever – 1177

På 1177.se får du råd om hälsa och information om sjukdomar och vilka mottagningar du kan kontakta. Logga in för att läsa din journal och göra dina …

Levercirros är när levern är skadad. De första symtomen kan vara svåra att lägga märke till.

Ögonskador – 1177

Ögonvitorna och huden blir gul. Det kan börja klia mycket på huden. Gulsot vid cancer i bukspottkörteln beror på att cancertumören trycker ihop gallgången.

Ögonskador kan bero på många olika saker. En del skador är lindriga och andra allvarliga. En del ögonskador går över av sig själv, men ibland kan du behöva behandling.

Bukspottkörtelcancer – 1177

Ögats delar med glaskropp, näthinna, åderhinna och gula fläcken. Förstora bilden. I ögats näthinna finns syncellerna. Åderhinnan ger näring åt näthinnan.

Cancer i bukspottkörteln är ovanligt. De flesta som får sjukdomen är över 70 år. Symtomen är ofta otydliga och kan vara desamma som vid många andra sjukdomar.

Näthinneavlossning – 1177

30 apr. 2021 — Åldersförändringar i gula fläcken gör att du får sämre synskärpa. Det kan ta många år innan du märker besvär med synen.

Vid en näthinneavlossning är det vanligt att se ljusblixtar och en skugga i utkanten av synfältet. Näthinneavlossning gör alltid att du förlorar synen på ögat, om du inte snabbt får behandling. Därför är det mycket viktigt att du får behandling snabbt.

Åldersförändringar i gula fläcken – 1177

28 jan. 2023 — Det kan också bero på en inflammation eller att ett litet blodkärl brustit i ögonvitan. Oftast går besvären över av sig själv men ibland kan …

Åldersförändringar i gula fläcken gör att du får sämre synskärpa. Det kan ta många år innan du märker besvär med synen. Då kallas förändringarna torra. Ibland kommer förändringarna snabbt, inom en till två veckor. Det kallas våta förändringar. Då kan du se raka linjer som krokiga. Det är bara den våta formen som kan behandlas.

Röda ögon – 1177

Gulsot kallas för ikterus inom vården och beror på en ansamling av det gulfärgade ämnet bilirubin. Att få gulaktiga ögonvitor är ett tydligt symtom oavsett …

Röda ögon är vanligt och kan bero på flera saker. Det kan till exempel bero på att ögonen är överansträngda eller torra. Det kan också bero på en inflammation eller att ett litet blodkärl brustit i ögonvitan. Oftast går besvären över av sig själv men ibland kan du behöva behandling.

Gulsot hos vuxna (Ikterus) – orsaker, symtom och behandling

Gulsot hos vuxna (Ikterus) – orsaker, symtom och behandling – Doktor.se

Gulsot kallas för ikterus och beror på ansamling av bilirubin. Gulsot hos vuxna beror ofta på sjukdomar i levern eller gallgångarna. Läs mer på Doktor.se.

Keywords: gul ögonvita 1177, gulsot vuxen 1177