Svullen tunga 1177

Lymfödem – 1177

Mun, läppar och tunga. Du som lider av muntorrhet behöver mer saliv i munnen. Det kan du få på olika sätt.

Lymfödem är en svullnad som beror på att den kroppsvätska som kallas lymfa har svårt att transporteras. I stället samlas lymfan upp framför allt i området mellan huden och muskulaturen. Lymfödem går oftast inte att bli av med, men det finns behandling som minskar besvären.

Mun, läppar och tunga – 1177

Du blir ofta svullen och öm i eller vid munhålan om du har en spottkörtelsten som har fastnat. Det är framför allt när du äter som du får ont i munnen …

Du som lider av muntorrhet behöver mer saliv i munnen. Det kan du få på olika sätt.

Spottkörtelsten – 1177

3 feb. 2022 — Det är vanligt att små barn får svampinfektion i munnen, så kallad torsk. Det innebär att tungan, insidan av kinderna och gommen får en vitaktig …

En spottkörtel kan bilda en liten sten som hindrar saliven från att komma ut i munnen. Ofta lossnar den av sig själv, men ibland behöver den opereras bort.

Blåsor och sår i munnen – 1177

Läpparna, tungan och svalget kliar eller svullnar. Du får svårt att andas. Du blir matt, yr och det känns som du ska svimma. Ring telefonnummer 1177 om du vill …

De flesta får någon gång blåsor eller sår i munnen. Det kan bero på en infektion eller att du har skadat dig i munnen, men ofta går det inte att veta vad besvären beror på. Risken för att få blåsor och sår i munnen ökar om du har muntorrhet under en längre tid eller använder vissa läkemedel.

Allergisk chock – anafylaxi – 1177

Sarkoidos innebär att ett eller flera organ i kroppen inflammeras på grund av en rubbning i immunförsvaret. Oftast påverkar sjukdomen lungorna.

Vid allergi är du allergisk mot ett speciellt ämne. Du kan reagera genom att till exempel få rinnande snuva, tungt att andas, kliande ögon eller hudutslag. Det är ovanligt, men ibland kan du få en svårare allergisk reaktion. Den kan vara livshotande och kallas för allergisk chock eller anafylaxi.

Sarkoidos – 1177

Beläggningen försvinner efter någon dag och tungan blir istället glänsande röd, med svullna små upphöjningar. Den påminner om ytan hos ett smultron och brukar …

Sarkoidos innebär att ett eller flera organ i kroppen inflammeras på grund av en rubbning i immunförsvaret. Oftast påverkar sjukdomen lungorna. Symtomen varierar och det kan ta tid innan sjukdomen går över. De flesta blir friska utan behandling, men hos några kan sarkoidos ge livslånga besvär.

Scharlakansfeber – 1177

… halsfluss blir de röda, svullna och gör ont. Halsmandlarna är två körtlar som sitter på var sin sida av svalget i höjd med den bakre delen av tungan.

Halsfluss – 1177

17 juni 2020 — Sköldkörteln är en körtel som sitter på framsidan av luftstrupen. Den bildar hormoner som påverkar kroppen på olika sätt.

Sköldkörtelinflammation – Tyroidit – 1177

22 juni 2022 — Blåsor och sår i munnen sitter oftast på kindernas insida, tungan och tandköttet. Slemhinnan blir svullen, röd och blöder lätt.

Ont i munnen hos barn – 1177

Barnet kan ha ont i munnen om hen inte vill äta och dreglar mer än vanligt.

Keywords: svullen tunga 1177, blåa läppar 1177, vit tunga 1177, fläskläpp 1177, torra läppar 1177, spricka i läppen 1177, bms 1177, spruckna läppar 1177, blå läppar 1177, svart tunga 1177